Zadarski taksist zatvorio turista u auto, natjerao ga da plati 150 eura umjesto 15

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za kaznena djela protupravno oduzimanje slobode i iznuda na štetu stranog državljanina, objavila je policija.

Sumnja se da je 28. kolovoza u Zadru, oko 9:30, na Liburnskoj obali po unaprijed smišljenom planu da se nepripadno okoristi, ponudio prijevoz taksi-vozilom državljaninu Sjedinjenih Američkih Država, koji je pristao na vožnju od gradskog mosta do gradskog predjela Voštarnice, za dogovoreni iznos od 15 eura. Nakon toga osumnjičeni automobilom odvozi 25-godišnjeg stranog državljanina okolnim ulicama do parkirališta u Ulici Ante Starčevića u Zadru umjesto na dogovoreno odredište u Ulicu Postrojbi specijalne policije, gdje od njega za vožnju potražuje znatno veći novčani iznos.

Kako oštećeni nije pristao na novčani iznos znatno veći od dogovorenog, već je htio platiti dogovorenu cijenu, osumnjičeni mu je odbio predati stvari iz vozila, a potom ga je uz uporabu sile ugurao u svoje taksi-vozilo, prijeteći mu i tražeći od njega iznos od 150 eura za vožnju, na što je oštećeni od straha na kraju pristao.

Odvezao ga do bankomata pa ga pustio
Budući da nije imao novac kod sebe, osumnjičeni ga je odvezao do obližnjeg bankomata da podigne novac, a tek kada mu je predao novac, pustio ga je i vratio mu njegove stvari iz taksi-vozila.

Oštećeni je događaj prijavio policiji, koja je odmah po saznanjima započela s provođenjem kriminalističkog istraživanja, u sklopu kojeg je osumnjičeni jučer uhićen te uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u kaznena djela protupravno oduzimanje slobode i iznuda, osumnjičeni 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

O svim saznanjima u vezi obavljanja djelatnosti usluge prijevoza policija će obavijestiti nadležne službe, objavili su iz policije.

Index.hr