Zagrebačka banka uvodi veliku promjenu: Ukida se usluga koju koristi tisuće Hrvata

Zagrebačka banka navodi da je m-token jednostavniji i praktičniji jer se već nalazi u pametnom telefonu, ali i siguran jer se pokreće unosom PIN-a

Zagrebačka banka objavila je da ukida fizički token za identifikaciju i potvrdu transakcija. Fizički token mijenja m-token (mobilni token), koji je potrebno besplatno ugovoriti uz instalaciju aplikacije m-ZaBa.

“Od 15. veljače 2024. prestaje mogućnost korištenja fizičkim tokenom za identifikaciju i potvrdu transakcija”, napominju iz banke.

Novi m-token omogućavat će prijave u online bankarstvo putem interneta, potvrde izvršavanja transakcija u online bankarstvu putem interneta, sigurne kupnje karticama putem interneta te prijavu u sustav e-Građani.

Zagrebačka banka navodi da je m-token jednostavniji i praktičniji jer se već nalazi u pametnom telefonu, ali i siguran jer se pokreće unosom PIN-a. Napominju da je za korištenje m-tokenom potreban mobilni uređaj s iOS, Android ili Harmony (EMUI) operativnim sustavom te pristup internetu, a fizički token ne treba vraćati u poslovnicu.

Večernji.ba