ZBOG HUTBE BI MOGAO I DO TRI GODINE IZA REŠETAKA: ŠTA ĆE BITI SA IMAMOM MAHIĆEM?

Protiv glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amira Mehića, koji je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo, podneseno je izvješće Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, potvrđeno je iz prijedorske Policijske uprave.

Izvješće o počinjenom krivičnom djelu javno izazivanje i poticanje nasilja i mržnje protiv A.M. podnijeli su u srijedu, 15. veljače, pripadnici Policijske uprave Prijedor.

Bude li dokazana krivica Mahića, za to mu prijeti novčana ili zatvorska kazna do tri godine.

Skupština grada Prijedora jučer je najoštrije osudila istupanje i govor glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac Amira Mahića.

“Skupština grada poziva sve vjerske službenike da javnim istupanjem i vršenjem vjerskih obreda ne narušavaju mir i suživot vjerskih osjećanja drugih naroda. Skupština je opredijeljena za suživot na principu međunacionalne i međuvjerske tolerancije i uvažavanja radi zajedničkog napretka”, navodi se u zaključku koji je usvojila gradska Skupština na trećoj posebnoj sjednici.

Reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović ocijenio je sramotnom odluku Skupštine Grada Prijedora.

“Sramotno je to. Općina u kojoj je počinjen zločin s elementima genocida, ubijani i držani u logoru imami, porušene sve džamije, ubijana djeca. Bošnjaci su europski Palestinci, progone ih na pravdi Boga njihove komšije kojima su oni mnogo puta učinili dobro”, izjavio je reisul-ulema Kavazović za Agenciju MINA.

Crna-hronika