Zelenski: Ako se Kina pridruži Rusiji, doći će do svjetskog rata. Toga je svjesna

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je danas u razgovoru za Die Welt upozorio Kinu da bi njezina podrška Rusiji u ratu protiv Ukrajine dovela do svjetskog rata.

Komentari Zelenskog uslijedili su nakon što je Kina rekla da SAD nije u poziciji da iznosi zahtjeve, nakon što je američki ministar vanjskih poslova svog kineskog kolegu upozorio da Kina ne isporučuje oružje Rusiji.

“Za nas je važno da Kina ne podržava Rusku Federaciju u ovom ratu. Zapravo, volio bih da bude na našoj strani, ali trenutno mislim da to nije moguće”, naglasio je za njemačke dnevne novine i dodao da vidi “priliku da Kina napravi pragmatičnu procjenu onoga što se ovdje događa”.

“Ako se Kina udruži s Rusijom, doći će do svjetskog rata”

“Jer ako se Kina udruži s Rusijom, doći će do svjetskog rata i mislim da je Kina toga svjesna”, upozorio je ukrajinski predsjednik.

Američki državni tajnik Antony Blinken u subotu je upozorio glavnog kineskog diplomata Wang Yija na posljedice slanja oružja Rusiji. Blinken je u razgovoru za medije nakon sastanka kazao da je Washington zabrinut da Peking razmatra opskrbu Moskve oružjem.

Govoreći o Moldaviji, Zelenski je njemačkom mediju rekao da je Ukrajina moldavskoj predsjednici Maiji Sandu proslijedila obavještajne podatke koji sugeriraju da Rusija planira državni udar u njenoj zemlji.

“Maia Sandu nikad me nije pitala za pomoć, ali mi je zahvalila na informacijama. Vrlo dobro poznaje našu situaciju. Ukrajina će uvijek biti spremna pomoći Moldaviji”, dodao je. Kremlj je danas priopćio da su odnosi Rusije s Moldavijom vrlo napeti i optužio je moldavske čelnike da su antiruski nastrojeni, tjedan dana nakon što je Kišinjev rekao da je osujetio ruski pokušaj državnog udara.

https://relax-portal.info/prodaje-se-visenamjenski-poslovni-objekt-u-livnu/