Žena iz BiH vlasnica restorana na ‘najskupljem’ otoku Hrvatskoj, cijenu kave spustila na 1 euro: ‘Svaki čovjek da si je može priuštiti’

– Ja sam sarajevsko dijete i ima od Zabranjenog pušenja pjesma „Fildžan viška“, e ta kava od eura je moja verzija toga, navodi vlasnica restorana

Na Hvaru, jednom od najskupljih otoka u Hrvatskoj, u Starom gradu, jednom od najljepših i najautentičnijih dalmatinskih mjesta, postoji restoran u kojem kava košta jedan euro. Espresso, s mlijekom, kratka, duga, sve košta jedan euro.

Vlasnica ovog kafića je Dajana Buzuk iz BiH.

“Odlučila sam da kad je već situacija takva kakva jest, ponuditi barem jednu sigurnu stvar. Nešto što je u našem društvu jako bitno, tj. da čovjek može poći na kavu bez da si misli može li si ju priuštiti”, rekla je Dajana Buzuk za RTL.

Isplati li se?

“Kako kome, sve je to stvar perspektive, financijski apsolutno ne. Trošak jednog espressa je 30 centi, a kada tu dodate šećer, mlijeko, struju, vodu, radnu snagu, moglo bi se reći da smo čak u minusu s tim da ja to ne gledam tako.”, pojasnila je.

– Ja sam sarajevsko dijete i ima od Zabranjenog pušenja pjesma „Fildžan viška“, e ta kava od eura je moja verzija toga, navodi vlasnica restorana na najskupljem otoku u Hrvatskoj.

Večernji.ba