Žena nije provjerila bankovni račun 60 godina: Nije mogla vjerovati što ju je tamo dočekalo!

Škotlanđanka koja je ponovno otkrila da ima bankovni račun koji nije koristila gotovo 60 godina bila je šokirana kada je saznala da se njezin saldo od 2,5 funti pretvorio u 250 funti.

Carol Allison (74) uplaćivala je šiling na bankovni račun svaki tjedan kada je živjela s bakom u dobi od šest godina. Džeparac je bio položen u upraviteljevu štedionicu, koja je kasnije postala TSB banka. Šest desetljeća kasnije pronašla je bankovnu knjižicu zaboravljenog računa dok je čistila svoju kuću. Kad je posjetila banku, saznala je da dvije i pol funte koje je uštedjela sada vrijede 250 funti.

Ako se račun nije koristio 15 godina u Ujedinjenom Kraljevstvu, novac se šalje u Fond za oporavak. Tamo je registrirano čak 35 banaka i stambenih štedionica u toj zemlji, a zahvaljujući njemu Carol može podići svoju ušteđevinu.

– Sjećam se velikog sjajnog drvenog pulta u banci i bake koja nas je upoznala s blagajnikom. Ručno bi ispunjavao štednu knjižicu, a onda bismo svoje knjižice nosili baki. Bila je to samo stvar za odrasle – rekla je umirovljenica za BBC.

– Mislila sam probati jedan. Bila sam jako zadovoljna i zahvalila sam baki naglas kad su mi rekli da imam 250 funti. Rekli su da su se kamate cijelo to vrijeme skupljale. Sada idem provjeriti koliko se nakupilo na druga dva računa. Ovo je jako uzbudljivo – rekla je Carol.

Večernji.ba