Zloglasni ubojica zvani “Zenica” danas stiže u BiH, izručen je iz španjolskog zatvora

Danas će zloglasni ubojica Siniša Petrić, poznat pod nadimkom Zenica, biti izručen Bosni i Hercegovini, nakon što je u siječnju trebao biti izručen našoj zemlji, ali je to odgođeno jer je bio umiješan u incident u španjolskom zatvoru.

Prema informacijama Srpskainfo, Petrić će stići avionom iz Španjolske na aerodrom u Sarajevu, a zatim će biti sproveden u zatvor u Foči.

Inače, Petrić je poznat po hladnokrvnim i monstruoznim ubojstvima širom Europe, te se povezuje s organiziranim kriminalom.

Bio je desna ruka Luke Bojovića, a stekao je ‘slavu’ kao član grupe ubojica Marinka Magde, koja je izvršila masakr nad 14 ljudi u Vojvodini i Mađarskoj, uključujući stravično ubojstvo obiteljui Petrić u Subotici, gdje je žrtva bio i 11-godišnji Danet Petrić.

Incident u španjolskom zatvoru nije spriječio proces izručenja, a Okružni sud u Banjoj Luci je prihvatio presudu nacionalnog suda Španjolske.

Petrić je osuđen na pet godina zatvora zbog organiziranog kriminala i deset godina zatvora zbog posjedovanja ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja.   klix.ba