7 znakova da je u braku nestalo ljubavi

Ako ste u braku u kojem niste sretni i zadovoljni, postoji mogućnost da ste i u braku u kojem više nema ljubavi, a da vi toga niste svjesni.

Iako nije nimalo lako doći do zaključka jeste li u braku bez ljubavi, postoje neki znakovi koji vam mogu pomoći u rješavanju dileme, prenosi Zadovoljna.hr.

U nastavku donosimo nekoliko znakova da je u braku nestalo ljubavi na koje možete obratiti pozornost:

Imate fizičke simptome

Nesretan brak je loš brak, on je poput prehlade koja traje, a zbog koje smo iscrpljeni i ranjivi. Na loš brak u kojem više nema ljubavi možemo imati i fizičke reakcije kao što su glavobolje, mučnine, umor…

Stalno se međusobno kritizirate

Svi imamo svoje nervozne faze u kojima volimo kritizirati druge. U braku morate utvrditi proizlazi li vaša frustracija iz nedostatka poštovanja i ljubavi prema partneru ili samo imate loš dan.

Prestali ste računati jedno na drugo

Zadržavate li se na poslu duže nego je potrebno, odlazite li nakon posla lutati po trgovinama samo da ne biste morali ići kući? Ako je odgovor i ovdje da, radi se o signalima da ste nezadovoljni odnosom s partnerom.

Više vam se ne da svađati

Sigurno ste nekad čuli rečenicu da se parovi kojima je stalo svađaju. Jedan od znakova da je ljubav došla kraju je i taj da svađa više nema. Nema više aktivnih sukoba jer postoji mogućnost da ste odustali od vjerovanja da je promjena moguća.

Osjećate se bolje kada ste razdvojeni

Još jedan pokazatelj da ljubavi više nema je i činjenica da se sve više udaljavate od partnera i da ste više svoji kada ste daleko jedno od drugoga.