Pronađena još dva tijela žrtava, utopili se kod Buturović Polja

Spasilački timovi koji tragaju za žrtvama prošlotjednih poplava u Bosni i Hercegovini u ponedjeljak su pronašli još dva beživotna tijela na području Buturović Polja, naselja u općini Konjic.

Potvrdio je to novinarima Husein Hodžić, načelnik stožera Civilne zaštite Konjica koji je kazao kako je tijelo jednog muškarca pronađeno nakon što je isplivalo iz lokalne rijeke. Pronašle su ga ekipe u čamcima a tijelo je prevezeno u prosekturu kako bi se utvrdio identitet.

“Za tri žrtve još tragamo i provodi se intenzivna pretraga terena”, kazao je Hodžić.

Istaknuo je kako je desetak sela na području općine još uvijek odsječeno od svijeta jer su uništene lokalne ceste koje do njih vode.

“Kilometri puta ne postoje”, kazao je pojašnjavajući kako to otežava djelovanje teške mehanizacije koja je nužna radu raščišćavanja ruševina.

Timovima za spašavanje iz BiH na terenu Buturović polja koji je smješten uz obalu Jablaničkog jezera pomažu i pripadnici Civilne zaštite iz Hrvatske te HGSS-a kao i specijalizirane ekipe iz Slovenije.

Voditelj Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka Siniša Badovinac kazao je kako su na tom području angažirali 37 ljudi i dva potražna psa. Prioritet im je pronaći tijela žrtava poplava.

Upozorio je kako je stanje na terenu iznimno teško.

“Psi i spašavatelji doslovno propadaju kroz blato i jako se teško probiti kroz teren”, kazao je ali je potvrdio kako su timovi iz Hrvatske spremni nastaviti raditi a pojave li se takvi zahtjevi otići će i na druge lokacije.