“Avaz” otkriva detalje tragedije u Lukavcu: Učenik koji je teško ranio nastavnika ispalio četiri metka, pucao i u učionici!

Otac 14-godišnjeg maloljetnika G.M., koji je jutros teško ranio nastavnika Nedima Osmanovića u prostorijama Osnovne škole “Lukavac Grad” uhićen je, saznaje portal “Avaza”.

On je saslušan u policijskoj stanici Lukavac, gdje pojasnio sve okolnosti u vezi s ovim događajem i bit će predat Tužiteljstvu  TŽ.

Kako smo ranije objavili, pištolj iz kojeg je dječak upucao nastavnika registriran je na njegovog pokojnog  djeda, ali ga otac nije predao nadležnoj policijskoj stanici.

Obavljen je i pretres njihove obiteljske kuće.

“Avaz” otkriva detalje ove tragedije koja je potresla bh. javnost.

Neslužbeno saznajemo da je dječak G.M jutros ispalio četiri metka, od čega je jedan pogodio nastavnika Nedima Osmanovića u vrat. On je, kako tvrde naši izvori, pucao po učionici, a vatru je najprije otvorio kroz vrata.

Na svu sreću, nikoga od učenika nije ranio nakon čega se dao u bijeg.

Naši izvori tvrde da je riječ o dječaku koji je poznat po nasilnom ponašanju zbog čega je i izbačen iz škole, prije nekoliko mjeseci.  Policija je znala za njegovo ponašanje, ali s obzirom da je riječ o maloljetniku,  nije ranije mogao biti ni uhićen.

No, da stvar bude gora, zbog nasilničkog ponašanja, maloljetni G.M. je još 2017.godine izbačen iz Katoličkog školskog centra Tuzla, tada je pohađao treći razred osnovne škole.

Prema neslužbenim podacima, dječak je upao u probleme nakon smrti majke, a živio je s ocem.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno