Bejbi bum u 80-im godinama: Rekorder reditelj koji je u 92. godini dobio sina

Vječno rivalstvo Al Paćina (Pacino) i Roberta De Nira nastavlja se i van svijeta filma – u privatnom životu. Naime, tek što je De Niro zapanjio svijet informacijom da je u 80. godini postao otac po sedmi put, javio se i veliki Paćino.

Holivud gori

On u 83. godini, s 54 godine mlađom djevojkom, iščekuje svoje četvrto dijete. Naravno da Holivud, kao i društvene mreže gore nakon ovog bejbi buma u 80-im godinama.

Itekako su ove vijesti privukle ogromnu pažnju, jer je riječ o filmskim titanima, no i prije njih je bilo slučajeva kasnog očinstva u svijetu poznatih.

Svojevrsni rekorder među poznatim koji su postali očevi u zlatnim godinama jeste hrvatski pozorišni i filmski glumac te reditelj i prevodilac Zvonimir Rogoz, koji je u 92. godini dobio sina Rafaela.

Zvonimir je preminuo 1988. u 101. godini, a, dok je bio živ, po kuloarima su kružile glasine kako on ustvari nije biološki otac djeteta kojeg mu je rodila 56 godina mlađa supruga Agata. Ona je, pak, tvrdila da te tračeve plasiraju ljubomorne bivše ljubavnice njenog supruga koji je slovio za jednog od najvećih zavodnika na ovim prostorima.

 Sretni očevi

Ričard Gir (Richard Gere) još je jedan stariji tata. U februaru 2019., kada je imao 69 godina, dobio je drugo dijete, a godinu kasnije i treće.

Slavni roker Mik Džeger (Mick Jagger) 2016. osmi je put postao otac u 73. godini.

Poslije 70. rođendana

Zvijezda nijemog filma Čarli Čaplin (Charlie Chaplin) imao je 12 djece. Imao je 73 godine kada je 1962. dobio svoje najmlađe dijete.

Čaplin je preminuo 15 godina kasnije.

Medijski magnat Rupert Murdok (Murdoch) imao je 72 godine kad mu se 2003. rodila najmlađa kćerka.