Berlin: U javnim bazenima žene se mogu kupati u toplesu

Nakon odluke gradskih vlasti, ženama će uskoro biti dopušteno kupanje u toplesu u javnim bazenima u Berlinu.

Ta odluka je uslijedila nakon što je žena koja je izbačena iz otvorenog bazena jer se sunčala u toplesu, pokrenula pravni postupak, javlja BBC.

Druga žena rekla je da joj je rečeno da se pokrije dok je bila na zatvorenom bazenu u prosincu.

Vlasti su se složile da su one bile žrtve diskriminacije i rekle da posjetitelji berlinskih bazena sada imaju pravo ići u toplesu. Ovu odluku će pozdraviti oni koji se zalažu za ono što je poznato kao Freikörperkultur – kultura slobodnog tijela.

Strani posjetitelji u Njemačkoj često su iznenađeni, a ponekad i potpuno zbunjeni, prizorom golih Nijemaca koji se brčkaju u jezerima, hrču u parkovima ili se znoje u saunama.

To je zemlja koja golotinju u javnosti u nekim okruženjima smatra prikladnom i zdravom. Pitanje je li i u kojoj mjeri to dopušteno na gradskim bazenima, mučilo je mnoge lokalne vlasti.

Prošlog ljeta Göttingen u Donjoj Saskoj i Siegen u Sjevernoj Rajni Vestfaliji dopustili su ženama da plivaju u toplesu. Berlinski operater bazena, Berliner Bäderbetriebe (BBB), zapravo nije promijenio svoja pravila koja insistiraju na tome da kupaći kostim mora pokrivati genitalije.

BBB je samo pojasnio da se to odnosi na sve posjetitelje, bez obzira na njihov spol.

Bljesak.info