Bila je veganka i aktivistica, a sada tvrdi da joj je ponovno jedenje mesa spasilo život

Nakon samo šest mjeseci veganske dijete počela se osjećati bolesno te joj je počela opadati kosa. Nokti su joj postali krhki i jedva je mogla stajati.

Bivša veganka tvrdi da joj je ponovno jedenje mesa spasilo život. Kai-Lee Worsley usvojila je strogu dijetu bez životinjskih proizvoda nakon što se preselila iz Kanade na Zapadnu obalu 2016. godine te je počela živjeti s veganima. Ali, nakon samo šest mjeseci dijete počela se osjećati bolesno te joj je počela opadati kosa. Nokti su joj postali krhki i jedva je mogla stajati, prenosi New York Post. ‘Bila sam izuzetno umorna cijelo vrijeme. Nisam mogla formirati koherentne misli. Samo bih ležala u po cijele dane’, rekla je Kai-Lee.

Ipak, nastavila je s veganskom prehranom do lipnja 2019. godine. No, kada joj se simptomi nisu povukli, vratila se prehrani životinjskim proizvodima. Povratak jedenju mesa, rekla je, završio je izlječenjem zdravstvenih tegoba.

Iako biljna prehrana ima bezbroj zdravstvenih prednosti – dokazano je da smanjuje tjelesnu težinu, smanjuje rizik od raka i srčanih bolesti – za neke bi izbjegavanje životinjskih proizvoda moglo negativno utjecati na zdravlje. Gubitak kose, slabe kosti, kožni osip i anemija neki su od problema s kojima su se susreli ljudi koji izbjegavaju proizvode životinjskog podrijetla, pokazuje istraživanje Instituta za srce Svetog Luke Mid America u Missouriju.

Večernji.hr