Bjelovarska Ekonomska škola uspostavila suradnju s Ekonomskom u Livnu

BJELOVAR/LIVNO – Od 25. do 27. svibnja ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vladimir Štefanec i nastavnice ekonomske skupine predmeta Gabriela Kralj Bartovčak, Nikolina Stanivuković Medak i Nataša Ćurković boravile su u radnom posjetu Srednjoj ekonomskoj školi u Livnu.

Ravnatelji dviju škola Vladimir Štefanec i Miroslav Ćurić potpisali su Sporazum o suradnji, a nastavnice ekonomske grupe predmeta.

Nikolina Stanivuković Medak i Gabriela Kralj Bartovčak predstavile su aplikaciju za vježbenike tvrtke i jedinstveni fakultativni predmet bjelovarske Ekonomske škole “Izrada projektnih prijedloga za nacionalne i EU projekte”.

Od prosinca 2022. BiH je dodijeljen status kandidatkinje za članstvo u EU, što otvara vrata mnogim projektima i pristup financijskim sredstvima koja su nama u Republici Hrvatskoj dostupna već godinama. Posebno je zanimljiva prekogranična suradnja od koje obje škole mogu imati velike koristi.

Na tom su tragu ravnatelji potpisali i Sporazum o budućoj suradnji, a vjerujemo da će nastavnice ekonomske grupe predmeta Srednje ekonomske škole Livno uspješno implementirati prenesena znanja u obrazovne procese u svojoj školi.

Nakon radnog dijela, domaćini su bjelovarske nastavnike upoznali s ljepotama predivnog livanjskog kraja.

Tako su posjetili Duman, izvor rijeke Bistrice u Livnu, Franjevačku crkvu, muzej i sjajnu Galeriju Gorica, Eco selo Grabovica i Samostan Karmel sv. Ilije na Buškom jezeru.

Budući da i značajan broj Bjelovarčana vuče korijene iz livanjskog kraja, vjerujemo da je ovo početak jedne uspješne suradnje od koje će koristi imati obje škole, njihovi učenici i nastavnici!

Klikni.hr