Cirkus na sudu: Bjegunac Mamić htio se javiti uživo iz Livna, a od Vojka V. i Grše tražio ispriku

Danas je na splitskom Općinskom sudu održano prvo ročite u privatnoj tužbi koju je bjegunac Zoran Mamić podignuo protiv Vojka V. i Grše.

Mamić junior tužio je splitske repere za klevetu zbog sporne rime “Zoki stalno na koki” iz pjesme “Mamići” koju su objavili u svibnju 2021., a koja je dosad prikupila gotovo milijun pregleda.

Mamić se nije pojavio na sudu jer u bijegu je od hrvatskog pravosuđa zbog izvlačenja novca iz Dinama zbog čega je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora.

Na splitski sud došla je njegova opunomoćenica, zagrebačka odvjetnica Jovana Puhalo.

Odvjetnica Puhalo predložila je sucu da se Zoran Mamić sasluša “uživo iz Livna”, putem videolinka, no sudac je odbio taj prijedlog kao i prijedlog da se uvaži Mamićev pismeni iskaz iz BiH.

Mamić se trebao uključiti uživo u splitsku sudnicu i odgovarati na pitanja iz sudnice Općinskog suda u Livnu.

Reperi su rekli da se ne osjećaju krivima. Sudac je slijedeće ročište zakazao za 24. svibnja. Na tom ročištu nije neophodno saslušanje privatnog tužitelja, bjegunca Zorana Mamića.

Mamićeva odvjetnica Puhalo nakon ročišta istaknula je da njemu nije u interesu kazneni progon, odnosno suđenje s reperima.

– Ljudski je tražio javnu ispriku putem njihovih društvenih mreža, a u tom slučaju bio bi voljan povući tužbu, no nisu htjeli. Nije cijela pjesma sporna već rima koja nije satira – zaključila je Puhalo.

Vojko V. je nakon ročišta rekao kako je prijedlog da se Mamić sasluša putem videlinka smiješan, a Grše je dodao “zna se što je hip hop, što znači i odakle je krenuo i što je umjetnička sloboda”.

24 sata.hr