Čudo na Svjetskom susretu mladih: Slijepa djevojka ozdravila nakon pričesti u Fatimi

Jimena je pretrpjela gubitak vida prije dvije i pol godine zbog problema s kratkovidnošću, kada je izgubila 95 posto vida

Katoličke medijske agencije diljem svijeta prenose vijest o čudesnom ozdravljenju slijepe djevojke na netom završenom Svjetskom susretu mladih u Portugalu.

“Otvorila sam oči i mogla sam savršeno vidjeti”, rekla je Jimena, 16-godišnja hodočasnica Svjetskog dana mladih koja je rekla da se čudesno oporavila nakon što je primila euharistiju u Fátimi u Portugalu tijekom mise u toj zemlji, prenosi Catholic News Agency (CNA), navodeći kako je Jimena došla u Lisabon iz Madrida s grupom iz Opusa Dei. Danima prije, rodbina i poznanici djevojke, organizirali su devetnicu kako bi se pomolili Gospi od Snijega, čiji se blagdan obilježava 5. kolovoza, tj. istoga dana kada je oporavila vid.

Jimena je pretrpjela gubitak vida prije dvije i pol godine zbog problema s kratkovidnošću, kada je izgubila 95 posto vida.

Ujutro 5. kolovoza, kada je Sveti Otac molio krunicu u fatimskom svetištu, Jimena je primila, kako sama kaže, “veliki dar” od Djevice Marije. Objasnila je da je otišla na misu sa svojim prijateljima te da je nakon primljene pričesti počela snažno plakati, a bio je i posljednji dan devetnice pa je poželjela ozdraviti i snažno je zamolila Boga da joj vrati vid.

Nedugo nakon što joj se oporavio vid, Jimena je za španjolsku radijsku postaju COPE rekla da joj je toga jutra, nakon buđenja, vid bio jednako mutan kao tijekom dvije i pol godine. No, nakon pričesti mogla je, kako veli, kad je otvorila oči „savršeno vidjeti“.
„Bilo je neopisivo! Čudo! Jer sam vidjela oltar, šator, moje prijateljice bile su tamo i mogla sam ih savršeno vidjeti”, posvjedočila je.
Osim toga, rekla je da je mogla pročitati molitvu devetnice kako bi se pomolila i da još uvijek čita “prilično dobro” te da nije zaboravila čitati.

“Ovo je bio test vjere. Blažena Djevica dala mi je veliki dar koji neću zaboraviti”, rekla je. U izjavi ACI Prensa od 6. kolovoza, CNA-ov partner za vijesti na španjolskom jeziku, kardinal Juan José Omella, nadbiskup Barcelone i predsjednik Španjolske biskupske konferencije, nazvao je moguće čudo “Božjom milošću” tijekom konferencije za novinare na kraju Svjetskog dana mladih, održane u parku Eduardo VII u Lisabonu.

Kardinal je rekao da je razgovarao s Jimenom video pozivom te da mu je objasnila što se dogodilo. “Djevojka je bila vrlo uzbuđena. Bila je slijepa neko vrijeme i učila je Brailleovu metodu dvije ili tri godine”, rekao je kardinal Omella, potaknuvši vjernike da “zahvaljuju Bogu”.

Istaknuo je da sada liječnici moraju reći svoje mišljenje, no da je za djevojku to veliki događaj tj. čudo, jer nije vidjela i sada vidi.
„Sada će liječnici kazati ostalo, ali ona je otišla kući videći. Pa, ona vidi, blagoslovljen budi Bog!”, rekao je Omella, dodavši kako je “stvarno dirnut” i drugim svjedočanstvima koja su se dogodila tijekom Svjetskog susreta mladih, od mladih ljudi koji su “također oporavili svoj unutarnji vid”. Ovu priču prvi je objavio ACI Prensa, CNA-ov partner za vijesti na španjolskom jeziku.

Večernji.ba