DETALJI MASAKRA 14-godišnji Kosta nazvao je policiju, imao popis koga treba ubiti i plan kao iz videoigrice

Načelnik Policijske uprave Beograd Veselin Milić objavio je detalje tragedije koja je potresla glavni grad Srbije te je priopćio kako je Kosta Kecmanović, dječak koji je ubio osmero učenika u osnovnoj školi, krvavi pohod planirao mjesec dana.

U obraćanju medijima, Milić je rekao kako posao policajca obavlja više od 25 godina, ali da nikada nije vidio ovakav slučaj.

“Dobili smo dojavu da jedna osoba puca po školi. Odmah su upućene patrole policije. U 8:42 pozvala je nepoznata osoba i predstavila se kao Kosta Kecmanović. Rekao je da je pucao u više osoba u školi. Dolaskom policije utvrđena je uporaba vatrenog oružja. Ovaj posao radim 25 godina. Bio sam na tisuće očevida. Ovo je u srpskom društvu nezapamćeno. Vjerojatno je pitanje za cijeli sustav što trebamo unaprijediti. Kosta Kecmanović je uhićen odmah nakon događaja. Pronađeno je oružje kojim je izvršeno djelo”, rekao je Milić.

Također, naglasio je kako je utvrđeno da je Kecmanović ovo djelo planirao mjesec dana.

“Motiv još uvijek nije utvrđen niti nam je priopćio. Izabrao je ovu učionicu jer je bila blizu ulaza u školu, a sat povijesti je imao njegov odjel. Oružje je uzeo iz stana svog oca. Ponio je i četiri molotovljeva koktela. Po dolasku je izvadio pištolj i pucao na radnika osiguranja i ubio još troje djece u blizini”, pojasnio je načelnik.

Nakon toga, zamijenio je okvir te je nastavio kretnju prema učionici gdje je ranio nastavnicu i ubio nekoliko svojih vršnjaka iz razreda.

Ono što je najviše šokiralo i Milića jest to da je Kecmanović na papiru imao detaljan plan na kojem se nalazio i popis onih koje treba ubiti.

“Ovo je popis djece koje je planirao likvidirati. Radio je plan ulaska u školu, izlaza iz nje. Odredio je prioritetne mete. Skica izgleda kao iz videoigrice ili horor filma što ukazuje da je detaljno, po razredima škole, planirao kako da uđe u koju učionicu”, zaključio je Milić.

Masakr u Beogradu: Maloljetnik usmrtio osam učenika