Direkcija Miss Hrvatske: “Svatko ima pravo na očekivanja i razočarenje”

Nakon što je natjecateljica izbora za Miss Hrvatske Leona Maroši listu Požeški vodič izjavila da se na izboru za Miss Hrvatske dogodilo “nešto sumnjivo” i da ona zbog toga nije pobijedila, oglasili su se iz direkcije izbora.

“Neutemeljene izjave kako se na izboru Miss Hrvatske 2023., citiramo ”dogodilo nešto sumnjivo” demantiramo i izjavljujemo kako su svi županijski izbori za Miss Hrvatske, uključujući I finale Miss Hrvatske 2023., regularni i kako za to postoje i dokazi u vidu glasačkih listića koji su dostupni na uvid.

Na finalu Miss Hrvatske 2023. održanom 27.11.2023. na kojem je pobijedila Tomislava Dukić, u stručnom ocjenjivačkom sudu bio je predstavnik Ureda javnog bilježnika Darja Bošnjak, koji je uz vlasnicu licence I predsjednicu žirija Ivu Loparić Kontek, bio prisutan pri zbrajanju glasova I potvrdio regularnost finala izbora Miss Hrvatske 2023.”, kažu iz direkcije izbora za Miss.

“Svatko ima pravo na razočarenje”

“Nezadovoljstvo konačnim plasmanom finalistice Leone Maroši nećemo komentirati jer ga smatramo subjektivnim budući da svatko ima pravo na visoka očekivanja i vlastito razočarenje.

Neosnovane, neargumentirane i netočne navode o eventualnom namještanju finala (svakog pojedinca koji ima slične primisli) izbora Miss Hrvatske 2023. te svaki daljnji pokušaj bilo kakve loše namjere na čast i ugled Direkcije te nanošenje štete brandu Miss Hrvatske, oštro osuđujemo.

Ako bude bilo potrebno putem Odvjetničkog ureda koji nas zastupa poduzeti ćemo sve pravne radnje kako se pokušaji sabotaže i nanošenje štete Direkciji Miss Hrvatske te djevojkama koje sudjeluju u natjecanju ne bi događali u u budućnosti”, kažu.

Leona kaže da se dogodilo nešto sumnjivo i da ona zbog toga nije pobijedila
Podsjetimo, Leona Maroši, Miss Požeško-slavonske županije, očekivala je da će pobijediti na izboru za Miss Hrvatske, no to se nije dogodilo. Pobijedila je Tomislava Dukić, a Maroši sada kaže da se na izboru dogodilo “nešto sumnjivo”.

Ušla sam u superfinale i bilo bi lažno da kažem kako nisam očekivala krunu. Smatrala sam da imam sve predispozicije za to ali, nažalost, dogodilo se nešto sumnjivo i nisam izabrana za Miss”, kaže Leona za Požeški vodič.