Započele adventske manifestacije u Livnu, Tomislavgradu i Kupresu

Paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u Livnu u nedjelju su otpočela adventska događanja koja je organizirala Turistička zajednica Grada Livna pod pokroviteljstvom i u suradnji s Gradom Livnom.
Nakon sto je na središnjem gradskom trgu upaljena prva adventska svijeća gradonačelnik Grada Livno Darko Čondrić istaknuo je kako prva svijeća simbolizira nadu.

Uvjeren sam da svi mi imamo svoja nadanja koja su nerijetko prožeta i strahom i strepnjom. Stoga svima nama neka nam ova prva svijeća adventa osnaži nadu i vjeru, da nam ovo vrijeme došašća prođe u iščekivanju najradosnijeg blagdana Božića, u iščekivanju susreta u toplini našeg doma prije svega s našim obiteljima i našim najbližima, poručio je Čondrić.

Svečanost otvaranja adventa u Livnu svojim nastupom uveličao je župni zbor Župe Svih Svetih u Livnu.

U organizaciji Franjevačke mladeži Tomislavgrad u nedjelju poslije večernje mise ispred spomen bazilike u Tomislavgradu je također organizirano paljenje prve adventske svijeće uz prigodnu molitvu koju je izrekao fra Nikola Jurišić.

Nakon toga uslijedilo je druženje uz pjesmu, fritule i kuhano vino.

Prva adventska svijeća upaljena je i u Kupresu čime je otvorena manifestacija Advent u Kupresu.

Tom prigodom nastupila su djece iz vrtića “Pahuljica”, molitvu i blagoslov predvodio je kapelan vlč. Jadranko Kurt, a okupljene je pozdravio načelnik općine Kupres Zdravko Mioč.

(Fena | Foto: Fena)

Jabuka.tv