Djed ubijene djevojčice u Beogradu: Obukla je haljinicu… Umjesto da ona mene sahrani, ja ću nju

Djed jedne od djevojčica koja je ubijena u hodniku škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu odao je sinoć počast tragično nastradaloj djeci i Draganu Vlahoviću, čovjeku koji ih je dočekivao i pratio iz škole.

– Sve mislim nije istina, javit će mi da je moja unuka došla kući – kaže neutješni čovjek i dodaje:

– Umjesto da moja unuka sahranjuje djeda, ja nesretnik moram nju… lijepu dedinu odbojkašicu. Kako ćemo svi živjeti dalje ne znam. I stariji unuk išao je u ovu školu. Sredila se dedina unuka, jutros obukla haljinicu, sreća moja i otišla da se slika – priča potreseni čovjek za Republiku.

Došli s puta

– Poslala mi je iz Soluna snimak. Došli su sinoć s puta, tamo su proveli praznik. Majka kaže kud nisu ostali još jedan dan da izbjegne tragediju – govori djed.

Učenica drugog razreda nacrtala je omiljenog čovjeka iz škole, Dragana, koji im više neće poželjeti dobro jutro kao obično i pogladiti po kosici sa osmijehom. Ona je došla sa roditeljima da se poklone žrtvama pomahnitalog učenika OŠ ”Vladislav Ribnikar”.

Otac djevojčice htio je zalijepiti crtež na vratima škole, ali mu policajci nisu dopustili zbog istrage i detaljnijeg očevida.

Odata počast

Na Cvjetnom trgu okupio se veliki broj građana koji su došli odati počast tragično nastradalim đacima, ostavljajući cvijeće i paleći svijeće.

Mnogo djece koja pohađaju ovu školu, kao i rođaci nastradale djece došli su na skup, a okupljeni su nosili i transparent kojim su poslali poruku svima:

Roditelji, razgovarajte s djecom.