Dodik: Komšić je u UN-u neovlašteno nastupao i iznio osobni stav. Stvara se jedna nakaradna situacija

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (SNSD) izjavio je da je Željko Komšić neovlašteno nastupao pred Općom skupštinom UN i da je sve što je rekao samo njegov osobni stav.

– To nije stav BiH, ali se stvara jedna nakaradna situacija u kojoj mi Srbi u RS, navodno, trebamo biti u zemlji u kojoj ne možemo biti, jer ne postoji ni jedan element za funkcioniranje – rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je naveo da je to nešto što se kosi sa zdravom logikom. Predsjednik RS je rekao da je “BiH eksperiment jednog dijela liberalnog svijeta i da se već 30 godina pokušava naći oslonac za njeno funkcioniranje.”

– Ta njihova priča o građanskom uređenju traži da se ukinu nacije, da nestanu identiteti, da nestane bilo kakav odnos prema povijesti, prema sadašnjosti i budućnosti. Trebali bi se prebaciti na njihov način razmišljanja o tom nekom univerzalnom građaninu, koji bi opet bio, svaki put kad se izbori organiziraju, izabran po osnovu Islamske vjerske zajednice koja je nametnula političku volju – rekao je Dodik.

Dodik je ponovio da je u “BiH nakaradna situacija, te da u Beograd dođe da, kako je rekao, raščisti svoj politički mozak i rastereti se svakodnevnih budalaština sarajevskih političara.”

Autor: Dnevno.ba