Donald Trump nakon uhićenja pobjegao iz suda

Uhićen je Donald Trump, bivši predsjednik i favorit za republikanskog kandidata za predsjedničke izbore 2024.

Kako prenosi Sky News, Trumpu nisu stavljene lisice, po zahtjevu njegove pratnje iz Tajne službe.

On će se pojaviti pred sudom gdje će biti upoznat s optužnicom, uzet će mu se otisci prstiju i fotografirati za arhivu te se izjasniti o krivnji što je za SAD povijesni trenutak.

Prošli je tjedan protiv Trumpa podignuta optužnica, čime je postao prvi aktualni ili bivši predsjednik koji se suočava s optužbama za kaznena djela, zbog slučaja isplate novca 2016. porno zvijezdi Stormy Daniels za njezinu šutnju o odnosu s Trumpom.

Trump tvrdi da je nevin i na sudu će se izjasniti da nije kriv. Ovo je prvi put da je neki bivši američki predsjednik uhićen.

Trump je na suđenje krenuo iz svog tornja u New Yorku gdje se, kao i ispred zgrade suda nalazi veliki broj policije. U pripravnosti je više od 35.000 policajaca, helikopteri te nove tehnologije koje bi im pomogle u slučaju nereda.

Kad je stigao pred zgradu suda i nakon što je izašao iz automobila kratko je mahnuo i uz pratnju agenata Tajne službe ušao u zgradu.

Medijima i novinarima nije dopušten pristup suđenju. Samo pet fotografa ima priliku ući u sudnicu gdje mogu fotografirati Donalda Trumpa i sudnicu, ali ne mogu biti prisutni na suđenju.
Neslužbeno doznajemo da je Trump pobjegao sa suda, ali su ga ubrzo uhvatili.

(www.jabuka.tv | Foto: BBC)