Kako se pomladiti bez botoksa?

Starenje je prirodan, lijep proces života, ali na bore i sitne linije se uglavnom gleda kao na nešto čega bismo se trebali i želimo riješiti.

U posljednje vrijeme pojavile su se brojne rasprave o preventivnom botoksu na kojeg se odlučuju mnogi mladi ljudi upravo kako bi spriječili pojavu bora i nepravilnosti na koži, a prirodna alternativa za botoks pojavila su se u obliku jednostavnih vježbi za lice.

Budući da su trendovi ljepote jako često mijenjaju, mnogi bi mogli na kraju požaliti zbog invazivnih postupaka poput “uklanjanja bukalne masnoće” ili “podizanja mačjih očiju” koje su veliki hit među slavnima.

No može li postojati novi pogled na borbu protiv starenja? Igle i strane tvari koje ulaze u lice rezultiraju invazijskom prirodom botoksa, no postoje i oni neinvazivni.

U nastavku saznajte tri jednostavne vježbe za lice koja će na prirodan način zategnuti mišiće lica, poboljšati cirkulaciju i smanjiti bore.

Vježbe za lice

Vježbe za lice u posljednje su vrijeme u modi. Od slavnih osoba poput Belle Hadid i Selene Gomez do omiljenih influencera, mnogi vjeruju u čuda masaže lica koja podiže, tonizira i oblikuje.

Kada je lice napeto, imamo izraz lica koji doprinosi pojavu bora i sitnih linija – potrebno je riješiti se napetosti.

Lice se sastoji od 40 mišića. Zašto ih ne bismo trenirali na isti način kao one u tijelu?

Gua sha

Drevni kineski medicinski alat postao je iznimno popularan i omiljen posljednjih godina. Gua Sha potiče cirkulaciju cijelog lica i može pomoći kod limfne drenaže.

Budući da alat možete koristiti za smanjivanje bora i sitnih linija, korištenje Gua Sha alata ima i prednosti protiv starenja.

Postoje mnogi oblici i vrste alata, ali sve što je važno je tehnika koja se koristi.

Joga za lice

Slično, ali različito od vježbi za lice, joga za lice ima opušteniji pristup. TikToker KokoFaceYoga, koja je radila sa slavnim osobama poput Kim Kardashian, donosi ove tehnike javnosti.

Rješavajući sve, od asimetrije, bora, očiju s kapuljačom i više, joga za lice koristi male, ali snažne pokrete za poticanje zdravog, lijepog lica.

(www.jabuka.tv)