Potpisan ugovor za izgradnju druge faze poljoprivrednog centra

U uredu livanjskog gradonačelnika  potpisan je ugovor o izvođenju radova između Grada Livna i Intertrgovine d.o.o.  iz Tomislavgrada. Riječ je o ugovoru za izgradnju poljoprivrednog centra, faza II.

Potpisnik u ime Grada Livna je gradonačelnik Darko Čondrić a u ime Intertrgovine direktorica Željka Zorić. Vrijednost ugovora je 79.385,66 konvertibilnih maraka.

Dio sredstava, u iznosu od dvjesto deset tisuća kuna, Grad Livno je dobio od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

polj cent2 scaled e1680635809869

Drugom fazom projekta izgradnje poljoprivrednog centra u Livnu predviđeno je uređenje višenamjenskih prostorija za organsku proizvodnju, završetak izgradnje sanitarnih čvorova i ulaznog prostora te prostorija za rashladne komore.

Prva faza završena je prošle godine kojom su osigurane prostorije za pčelare za preradu voska, izradu pogača i punionicu meda.

Potpunim završetkom izgradnje poljoprivrednog centra u Livnu s mogućnošću skladištenja, prerade i prodaje poljoprivrednih proizvoda izravnu će korist imati oko stotinu pedeset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u cilju gospodarskog razvitka grada Livna.