DOVRŠEN OČEVID Uhićen vozač koji je sletio u more. Bio je pijan, a grešku je napravio prije luke

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske postaje Ston dovršili su očevid prometne nesreće u kojoj je došlo do slijetanja automobila BMW splitskih registracijskih oznaka u more na trajektnom pristaništu u Prapratnom na Pelješcu sinoć oko 22.35 sati, prenosi Slobodna Dalmacija.

Očevidom je utvrđeno da je vozilom upravljao 47-godišnjak, dok se s njim u vozilu nalazilo još troje putnika, 42-godišnjakinja, 39-godišnjak i 45-godišnjakinja, svi državljani Republike Hrvatske.

Vozeći iz smjera Stona u pravcu Splita, vozač je pogrešno skrenuo za trajektno pristanište misleći da vozi pristupnom cestom prema Pelješkom mostu.

Odmah nakon slijetanja, iz vozila su, samostalno i bez ozljeda, uspjeli izići vozač i dvoje putnika, dok je jedna od putnica, 45-godišnjakinja, ostala u vozilu odakle su njeno tijelo oko 2.25 sati, izvukli ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Alkotestom je utvrđeno kako je vozač vozio pod utjecajem alkohola od 0,81 promil. On je uhićen te će, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom, uz kaznenu prijavu biti doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Tijelo preminule putnice je prevezeno na Odjel patologije dubrovačke bolnice gdje će se utvrditi točan uzrok njezine smrti.

Hercegovina.info