Državljanin BiH preživio udar vlaka u Njemačkoj

Državljanin Bosne i Hercegovine (46) zadobio je teške povrede nakon što ga je jučer ujutro, u 4.05 udario vlak koji je ulazio u stanicu Kirchderne.

O nesreći je odmah obaviješten Federalni inspektorat policije.

Ovaj dio pruge bio je satima zatvoren za saobraćaj, a teško povrijeđenog čovjeka su spasili spasioci iz vatrogasne jedinice.

Bosanskohercegovački državljanin je bio pri svijesti kada je došla hitna pomoć, ali je imao otvorene prijelome natkoljenice, koljena i laktova kao i vidnu povredu glave. On je hitno prevezen je na Odjeljenje traumatologije bolnice u Dortmundu.

Inače, kako prenosi Bild, strojovođa je izjavio da se približavao stajalištu brzinom od 80 kilometara na sat kada je vidio čovjeka kako kleči na koljenima kod platforme, ali na šinama.

I pored naglog kočenja i davanja zvučnog signala, vlak nije uspio da se zaustavi na vrijeme. Iz policije su saopćili da još uvijek istražuju zašto je ovaj državljanin BiH bio u dijelu pruge gdje nije smio biti.

Iz policije su saopćili da suvremeni vlakovi nisu bučni i često se čuju samo kada su već blizu, ali tada je možda već prekasno i ne mogu da izbjegnu udar.

(Avaz.ba)

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno