Duvanjska policija pronašla vrećice u kojima se nalazio kokain i cannabis

Od strane djelatnika policije Tomislavgrad dana 20.12. 2023. godine u 12 sati na magistralnoj cesti M.6.1. u mjestu Mesihovina, zaustavljeno je motorno vozilo marke VW Golf kojim je upravljala osoba rođena 1972. godine, a kao suvozač u vozilu nalazila se osoba rođena 1985.  godine, obje osobe iz Tomislavgrada.

Nakon što je odobrena naredba suca za prethodni postupak Općinskog suda Livno, izvršen je pretres motornog vozila i osoba zatečenih u motornom vozilu.

U vozilu pronađena je prozirna PVC vrećica u kojoj se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis, a kod osobe rođene 1985. godine, pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dok je kod osobe rođene 1972. godine pronađena prozirna PVC vrećica u kojoj se nalazila zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu cannabis.

Nakon završenog očevida navedene osobe su lišene slobode i smještene u prostorije za osobe lišene slobode u Policijsku postaju Tomislavgrad, gdje će nad njima biti provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl. 238. KZ F BiH „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

Polupismena objava na stranici MUP-a HBŽ