Efendić tvrdi kako se samo pitanje vremena kad će Srbija ponovno napasti BiH

Predsjednik Stranke za BiH Samir Efendić, inače “trojanski konj” Bakira Izetbegovića koji je (neuspješno) trebao biti podvaljen liderima “Trojke”, objavio je status na društvenim mrežama vrlo neodgovornog sadržaja a sve kako bi se pridružio hajci na dvije mlade osobe koje su navodno veličale srpske ratne zločince.

– Odluka Srbije da ponudi stipendije i nastavak školovanja u Beogradu studenticama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića jasno i nedvosmisleno, izvan svake razumne sumnje, dovodi do zaključka da će Srbija ponovo izvršiti agresiju na Bosnu i Hercegovinu, odnosno novi pokušaj istrjebljenja Bošnjaka, a samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi – napisao je Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik SBIH.

Efendić tvrdi da je pitanje vremena kada će se Srbija ponovno napasti Bosnu i Hercegovinu a da su sve ostalo priče za malu djecu.

Kako je u posljednjih 25 godina sve učinjeno, napisao je, a i dalje se svakodnevno čini uz pomoć naivnih Bošnjaka, da nikakav sistemski odgovor na novi napad nije moguć, svaki razuman Bošnjak mora se spremati pojedinačno.

Tek kada agresija počne, kukavice i sluge međunarodne zajednice koje su nas dotle dovele će se razbježati, te će biti moguća sistemska organizacija otpora – dodao je Efendić.

Dnevnik.ba