Evo koji će sastav Zlatko Dalić poslati na Španjolce

Vatreni su odradili posljednji trening uoči finala Lige nacija. Izbornik Zlatko Dalić imao je na travnjaku sve igrače koji su u kadru, njih 22. HNS se potrudio postaviti ogradu kraj igrališta visoku dva i pol metra kako promatrači uz teren ne bi vidjeli što vježbaju.

Kako se travnjak može vidjeti s ceste angažirali su redare koji su dobili zadatak kontrolirati ima li kavkh špijuna. Poduzete su sve mjere pred znatiželjnim Španjolcima. No, uvjeti za sakriti nešto u Rotterdamu nisu nimalo dobri jer teren je ispod ceste…

No, Dalić nije morao puno taktički kombinirati što se tiče početne postave najave su da neće biti promjena ili da će biti minimalne. Najviše se govori o Josipu Stanišiću koji bi mogao uskočiti na poziciju desnog beka umjesto Josipa Juranovića. Međutim, za to do treninga u subotu nije došla potvrda.

Ivan Perišić bi opet mogao biti lijevi branič iako stožer ima u razmišljanju i Sosu. Bruno Petković je bio junak s Nizozemskom, ali čini se da će ostati džoker.

Puno više pozornosti izbornik mora posvetiti nekim specifčnim situacijama u igri, kao što su prekidi, pojedine defenzivne stvari te u konačnici napadačke akcije. Jasno da se najviše uoči susreta radi na prekidima, kornerima i slobodnim udarcima.

Na vratima će ostati Livaković, to nije nikome sporno, desno Juranović ako uđe Stanišić, a obranu će još činiti Šutalo, Vida i Perišić, vezni red Modrić, Brozović i Kovačić, a napad Pašalić, Kramarić i Ivanušec.

SASTAV: Livaković – Juranović, Šutalo, Vida, Perišić – Modrić, Brozović, Kovačić – Pašalić, Kramarić, Ivanušec.

KLUPA: Ivušuć, Labrović, Stanišić, Sosa, Barišić, Erlić, Beljo, Majer, Vlašić, Petković, Musa.

NEDOSTAJE: Gvardiol (ozlijeđen)