FOTO Amerika objavila slike ostataka srušenog kineskog balona Poslušaj ovaj članak

Balon, za koji se smatra da je bio velik otprilike kao tri autobusa, letio je na velikoj visini te je srušen oko šest nautičkih milja od američke obale u subotu u 20:39 po hrvatskom vremenu

Američki lovac tipa F-22 je u subotu raketom zrak-zrak tipa Sidewinder srušio kineski balon, za koji Pentagon tvrdi da je bio namijenjen špijuniranju, odnosno snimanju tajnih vojnih postrojenja. Ostaci balona bili su rasuti iznad većeg područja, a ronioci američke ratne mornarice odmah su ih krenuli prikupiti.

Američka mornarica objavila je fotografije ostataka balona koji je letio nad SAD-om.

U objavi se navodi da su mornari koji su u nedjelju izvlačili ostatke bili dio mornaričkog tima za eksplozive, prenosi N1.

Uređaj će sada biti pregledan kako bi se vidjelo je li doista riječ o špijunskoj opremi.

Balon, za koji se smatra da je bio velik otprilike kao tri autobusa, letio je na velikoj visini te je srušen oko šest nautičkih milja od američke obale u subotu u 20:39 po hrvatskom vremenu. Objavljena je i snimka trenutka rušenja balona, na kojoj se vidi kako veliki bijeli objekt pada prema moru nakon manje eksplozije.

BBC prenosi kako Kina cijelo vrijeme tvrdi da je taj balon za civilnu uporabu i da je ušao u SAD slučajno zbog “više sile”. Zbog balona su čak smijenili i šefa meteorološke službe.

Večernji.ba