Fra Radoš ne odustaje: ‘Oteo je tuđu ženu i s njom ima djecu.’

Budući da Požeška biskupija odbija bilo kakvu komunikaciju s medijima vezanu za ovaj slučaj, ostaje nepoznat stav biskupa Škvorčevića o ovim optužbama.

POŽEGA – Požeški biskup Antun Škvorčević oglasio se danas, na Pepelnicu ili Čistu srijedu, ovogodišnjom korizmenom porukom.

Nažalost, ni nakon pet dana, iz njegova ureda Požeške biskupije nisu odgovorili na upit PlusPortala niti su nam dostavili potvrdu da ćemo njihovo očitovanje uopće dobiti.

A zatražili smo od njih komentar na tada javno iznesene tvrdnje fra Bože Radoša koji je – (i) o biskupu Škvorčeviću – još jednom progovorio na svom Facebook profilu video-obraćanjem pratiteljima.

– Vi znate za slučaj Škvorčevića koji je tuđu ženu preuzeo, s njom dicu ima pa ga nikako ne smjenjuju. Jasno, nekima to ništa ne znači, oni sve vide kao vodstvo Duha Svetoga. Nemojte njemu grijeh ljudski lipiti. Oni nisu Duh Sveti i njihovo djelovanje nije djelovanje Duha Svetoga. – poručio je fra Radoš OVDJE, zaključivši kako je „zlo više zahvatilo crkvu, nego svijet“.

Inače, fra Bože Radoš, služi u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, te pripada skupini od 30-ak vjerskih službenika na području Hercegovine koje Katolička crkva ne priznaje, odriče im mogućnost služenja i, pozivajući se na odluke o isključenju iz Franjevačkog reda, naziva ih „otpuštenima“.

Riječ je o tzv. ‘hercegovačkom slučaju’ koji će uskoro napuniti pola stoljeća trajanja, o kojemu je više moguće čitati OVDJE i OVDJE.

Kada smo kontaktirali fra Radoša kako bismo ga pitali na čemu utemeljuje tako teške optužbe protiv požeškog biskupa, odgovorio nam je: „Imam pisma koja su mi pisali svećenici i vjernici požeške biskupije. Imenovali su sve i detaljno iznijeli. U više videozapisa sam čitao ta pisma u rubrici „Vi pišete, a ja čitam“ na mojoj Facebook stranici. Nuncijatura i to ima kao i o drugima iz bliskog kruga biskupa Škvorčevića, braći Žuljevima i drugima.“.

Protumačivši naša daljnja pitanja prenaivnima, upozorio nas je kako „crkvene dostojanstvenike“ smatramo prepoštenima, a oni to nisu.

Pregledavši dio njegovih videa objavljenih u spomenutoj rubrici, spominjanje biskupa Škvorčevića pronašli smo još OVDJE i OVDJE

– Vele da nije lako ni Škvorčeviću. Mora braniti švaleranciju jer će se pokrenuti lavina. Nije lako kad se imenom i prezimenom do u detalje sve spominje. Neki spominju njegovu Veru, cvjećaricu koju je sada smjestio u Zagreb. Treba za to imati puno financija pa pokrenuti i druge poslove. Škvorčeviću, danas je sveta nedjelja, prigoda da svitu i narodu progovoriš ako imaš što reći u svoju objavu. Čujemo da imaš moć i nad sudstvom i nad zbivanjima u Požeštini. Ti si Boss. Drugima nije lako s tobom. – govorio je davne 2018. godine Radoš, no Škvorčević je i danas na svojoj poziciji, a od rečenog se nije (o)branio niti je itko dokazao kako Radoš laže.

Prošle godine spominjao se Škvorčevićev odlazak iz biskupske fotelje, no papa Franjo još uvijek nije donio takvu odluku.

S obzirom na to da Požeška biskupija odbija bilo kakvu komunikaciju s medijima vezanu za ovaj slučaj, ostaje nepoznato izbjegava li se biskup Škvorčević očitovati jer Radošev način komunikacije smatra preniskim i banalnim, a optužbe pretrivijalnima da bi ih uopće opovrgavao ili se, pak, protiv njih nema čime obraniti.

Plusportal.hr