Gotovo vještačenje mobitela ubojice iz škole. Istraživao može li izbjeći zatvor

KOSTA Kecmanović (13), dječak koji je prije dva dana u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio osam svojih vršnjaka i školskog zaštitara Dragana Vlahovića, a ranio sedam ljudi, do detalja je isplanirao masovno ubojstvo, a istraživao je i kako izbjeći zatvor, pokazalo je vještačenje njegovog telefona, doznaje Blic.

Kako je utvrđeno, 13-godišnjak je mjesec dana planirao masovno ubojstvo, a ono što je utvrđeno pregledom njegovog telefona je da je neposredno prije zločina na internetu pretražio Kazneni zakon Srbije kako bi istražio mogu li djeca kazneno odgovarati.

“Temeljem njegove pretrage zaključuje se da je napad na školu organizirao sada jer je znao da mu je do 14. rođendana ostalo nešto više od 2 mjeseca i da mu je ostalo još toliko vremena da bude kazneno neodgovoran ako počini zločin”, kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

U dvije minute upucao 16 ljudi
Također, kako je utvrđeno, Kosta Kecmanović je noć prije masovnog ubojstva gledao američki blockbuster o masakru u školi u Americi.

Kako javlja Telegraf, prema informacijama iz istrage, dječak je u srijedu u 8.40 sati ušao u školu, a policiju je nazvao u 8.42 sata. U dvije minute ispalio je 57 hitaca i upucao 16 ljudi.

Sve planirao mjesec dana
Podsjetimo, Veselin Milić, načelnik Policijske uprave Beograd, nakon pokolja je objavio da je Kosta K. sve planirao mjesec dana.

Rekao je kako je pomoćnica direktora prijavila da je u školu ušlo dijete s vatrenim oružjem i da nasumično puca. Zatim je nazvao sam dječak i rekao da je pucao u više osoba. Policija je po dolasku na lice mjesta utvrdila da je dječak ubio osam učenika, sedam djevojčica i jednog dječaka. Milić je naveo i njihove inicijale i godišta. Ubijen je i radnik osiguranja. Ozlijeđeni su još šest učenika i jedna nastavnica, rekao je.

“Ovo je nezapamćeno”, rekao je Milić i dodao da je dječak koji je pucao potom uhićen, a na licu mjesta je pronađeno i oružje. “Planski i organizirano je ovo mjesec dana planirano”, rekao je i dodao da je dijete dugo planiralo zločin, ali još se ne zna motiv.

“Ovaj dan je izabrao zato što je učionica blizu ulaza u školu, a njegov razred je imao sat povijesti. Oružje je uzeo iz očevog stana, u ruksaku je imao i četiri Molotovljeva koktela. Po dolasku u školu je odmah pucao u radnika osiguranja, zatim u dežurne učenike i lišio ih života. Zatim je nastavio hodnikom, zamijenio okvir i odmah s vrata učionice pucao u učiteljicu. Zatim je izašao van, zamijenio okvir i pozvao policiju”, nastavio je.

Milić je pokazao popis djece koji je ubojica napravio te planove škole na kojima je odredio prioritetne mete. “Skica izgleda kao iz videoigrice i horor filma, što ukazuje da je detaljno planirao kako ući u koju učionicu”, rekao je.

Index.hr