U pucnjavi u Teksasu ubijeno 9 ljudi. “Samo je hodao i pucao po svima”

Naoružani napadač je u prometnom trgovačkom centru sjeverno od Dallasa pucao i ubio devet ljudi i ranio najmanje sedam, priopćila je policija, koja je napadača ubila. Počinitelja, za kojeg vlasti vjeruju da je djelovao sam, ubio je policajac nakon što je počeo pucati ispred trgovačkog centra Allen Premium Outlets u Allenu u Teksasu, rekao je šef gradske policije Brian Harvey na konferenciji za novinare.

Šef vatrogasne službe Allena Jon Boyd rekao je na istoj konferenciji za novinare da je njegova služba odvezla najmanje devet žrtava s ranama od vatrenog oružja u lokalne bolnice, od kojih su dvije umrle. Medical City Healthcare, koji vodi 16 bolnica u tom području, priopćio je da njegovi centri za traumu liječe osam ranjenih žrtava, koje su bile u dobi od pet do 61 godine. Bolnica nije rekla u kakvom su stanju.

Neidentificirani očevidac rekao je lokalnoj ABC-jevoj podružnici WFAA TV da je napadač “hodao pločnikom i samo pucao posvuda”. Krv se mogla vidjeti na pločnicima ispred trgovačkog centra i bijele plahte koje su prekrivale nešto što je izgledalo kao tijela. Na nekim se snimkama na društvenim mrežama može vidjeti i napadač koji leži na cesti nakon što ga je ubila policija, prenosi Index.hr.