HKD Napredak Livno poziva na promociju knjige Josipa Milanovića

HKD Napredak u suradnji s Narodnim sveučilištem Livno Vam s ponosom predstavlja jednog od najčitanijih mladih autora regije i poziva Vas na druženje 22.04. 2023. u dvorani Narodnog sveučilišta s početkom u 19h.
.
Promocijom knjige GROMOGLASNI ŠAPAT Josipa Milanovića PisoJ-a obilježit će se Noć otvorenih knjižnica koju svake godine tradicionalno organizira Narodno sveučilište Livno.
.
Cilj je, dovodeći književnu zvijezdu, a uz to i mladog autora, potaknuti mlade na otkrivanje ljepote i prednosti čitanja knjiga i širenja poruka pisanom riječju u informatičkom dobu.
.
Nakon promocije, bit će upriličeno kratko druženje s autorom.
.
Josip Milanović PisoJ široj publici poznat je po svojim tekstovima, ali i plesnim nastupima. Kako uokviriti ovog mladog, multitalentiranog i svestranog milenijalca i svesti ga na jedan naziv?
.
Nazivali su ga bloger, ali on je književnik, jedan je od najboljih plesača u BiH, koreograf, voditelj, vodio je, između ostalog, program dolaska pape Franje na Koševu pred 70 000 ljudi, prati ga oko 65 000 pratitelja na Instagramu, radi s mladima, piše, pleše, putuje i što je najvažnije – širi ljubav što god radio.
.
Rođen je u Kiseljaku 1989. gdje je završio osnovnu i srednju medicinsku školu. Završava studij Zdravstvenih nauka u Sarajevu, smjer sanitarno inženjerstvo i stječe zvanje magistra zdravlja i ekologije.
.
Ozdravljanje je njegova esencija – po struci je zdravstveni radnik, a upravo to radi i svojim tekstovima – ozdravlja one segmente života koji su povrijeđeni, “od ožiljaka pravi tetovaže života“ ohrabrujući nas da prigrlimo život onakav kakav jeste voleći ga i živeći ga upravo takva kakav jeste.
Ono što je također obilježilo njegov život je ples kojim se bavi odmalena i s kojim je doživio puno uspjeha, ali i patnje o kojoj javno progovara.
Njegova prva knjiga GROMOGLASNI ŠAPAT osvojila je srca ljudi širom regije lansirajući ga u jednog od vodećih mladih književnika na ovim prostorima.
.
Osim čitatelja, knjiga je oduševila i struku te je dobila nagradu na Sarajevskom sajmu knjige – Najbolja prva knjiga. Ono što ovu knjigu, osim sadržaja, izdvaja u moru ostalih knjiga je vizualna i tehnička obrada knjige.
.
Osim emotivnih tekstova u kojima autor ogoljava vlastitu intimu i daje se čitateljima potpuno i bezrezervno, knjigu sadržajno obogaćuju crno – bijele fotografije savršeno uklopljene u koncept knjige i daju Josipovim riječima vizualni izgled.
.
Fotografije u knjizi pripadaju različitim umjetnicima iz susjednih zemalja doprinoseći tako ostvarenju provodne ideje knjige – širenju ljubavi.
.
Knjiga pršti životom u svim njegovim iskonskim oblicima tuge, radosti, ponosa, sreće, boli, razočarenja i poziva čitatelja proživjeti život u svim njegovim segmentima – bez straha.
.
Međutim, ono najemotivnije što se provlači knjigom je duboko poštovanje, divljenje i ljubav prema ženi. Žena se javlja u knjizi u svim svojim oblicima – majka, baka, sestra, ljubavnica, prijateljica, tješiteljica, hraniteljica…
ONA drži „tri ćoška“ knjige.