Pred džamijom u Livnu iz plinskog pištolja pucali maloljetnici

Službenici Policijske uprave Livno su, nakon opširne istrage, ustanovili da su za pucnjavu pred džamijom u mjestu Guber kod Livna odgovorni maloljetnici.

Podsjetili su kako su službenici Policijske postaje (PP) Livno 10. travnja oko 21:10 sati zaprimili dojavu da je ispred džamije u mjestu Guber kod Livna prošlo nepoznato vozilo te da se iz istog začula pucnjava iz vatrenog oružja.

Na mjesto događaja izašli su službenici PP Livno, gdje zatiču vjernike s kojima obavljaju razgovor nakon čega im jedan od vjernika predao jednu čahuru koju je pronašao u neposrednoj blizini džamije.

Od strane službenika Policijske uprave (PU) Livno obavljen je očevid na mjestu događaja, prilikom kojega je pronađena još jedna čahura, te je utvrđeno da čahure pripadaju plinskom pištolju.

Operativnim radom na terenu službenici PU Livno i PP Livno došli su do saznanja da je motornim vozilom upravljala osoba rođena 2006. godine u Livnu, a da je pištolj koristila osoba rođena 2008. godine u Livnu.

Navedeni su uz nazočnost roditelja pozvani u Policijsku postaju Livno, gdje su im uz nazočnost roditelja uzete izjave u kojim oni navode da su taj dan koristili motorno vozilo marke Renault Clio i da su se vozilom kretali po mjestu Guber, da bi u jednom momentu prilikom upravljanja motornim vozilom uočili pse koji se kreću za njima i prate ih.

U tom trenutku osoba rođena 2008. godine, koja se nalazila na mjestu suvozača spušta staklo na svojim vratima od motornog vozila i ispaljuje dva hica u zrak i ne znajući da se u to vrijeme održava molitva u obližnjoj džamiji.

Daljnji operativni rad je u tijeku, priopćeno je iz MUP-a Hercegbosanske županije.

Bljesak.info