HLADAN TUŠ ZA DRAGANA ČOVIĆA: HDZ BiH ide u opoziciju, presudit će im njihovi kadrovi…

Premijer HBŽ Ivan Vukadin je posložio kockice, iako u odmjerenim izjavama za javnost nikada to još nije eksplicitno potvrdio.

Za kraj mjeseca je najavio sjednicu Skupštine HBŽ na kojoj bi se konačno trebala imenovati vlada iako službeno još uvijek fale dvije ruke za potrebnu dvotrećinsku većinu.

U Livnu je čak i SNSD okrenuo leđa HDZ-u

Klub Srba se ujedinio i spreman je podržati imenovanje nove Vlade koju bi sastavio stari premijer.

Potpredsjednica Skupštine (SNP) Dragana Damjanović istaknula je kako je osobno vrlo zadovoljna što je do tada podijeljeni Klub Srba konačno djelovao jedinstveno:

„I nadam se da ćemo, eto konačno, sudjelovanjem svih Srba u Vladi ipak uraditi neki mali korak naprijed ka svom narodu prvenstveno, a onda generalno i za cijelu županiju.“

Iz HDZ 1990, gdje čekaju slatku osvetu HDZ-u za Mostar, pojašnjavaju da će uz njih, Vukadinov Hrvatski nacionalni pomak i Kub Srba vladu podržati i SDA.

Prema informacijama koje ima Ljudski.ba, dvije ruke su još sigurne. Jedna iz SDP-a koji se podijelio i jedna od zastupnice koja je javno napustila HDZ. Njenim putem bi mogao još jedan zastupnik čiji izlazak bi Čoviću tek bio veliki udarac jer komplicira i odnose u FBiH.

„Ovo što se događa ovih zadnjih par dana, način na koji se nastoji doći do jedne većine koja nije korektna, nije bila u skladu s razgovorima koje smo mi vodili svo ovo vrijeme, neka služi svakome na čast, a mi smo tu na način na koji smo razgovarali i spremni smo biti i opozicija ako je to ono što će zaštititi dostojanstvo HDZ-a u smislu da ne možemo biti nikada nikomu priljepak, da ne možemo nikome davati bjanko potporu jer HDZ BiH je i biće najjača stranka na ovim prostorima,“ kazao je Dragan Konta, predsjednik županijske HDZ BiH i zastupnik te stranke.

Vukadin kao i do sada odmjeren.

-Još uvijek nitko nije isključen iz tih razgovora, ali sam uvjeren da ćemo do 17 doći. Tko će biti unutra to ćemo vidjeti kad bude sama sjednica Skupštine, ne bih prejudicirao kako će to sve skupa izgledati, kazao je Vukadin.

Slobodna-bosna