Hrvatska bi protiv Turske mogla igrat pred praznim tribinama

Hrvatska nogometna reprezentacija 12. listopada u Osijeku igra utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj sljedeće godine. HNS je za prvu utakmicu reprezentacije na Opus Areni odabrao okršaj s Turskom, najzvučnijim protivnikom u skupini.

Plan je bio da Osječani na rasprodanom i prekrasnom novom stadionu odgledaju susret s glavnim protivnikom u borbi za prvo mjesto u skupini, ali sada se čini da bi se taj plan mogao izjaloviti.

Tek preostaje pričekati reakciju UEFA-e, ali moguće da je Hrvatska u toj utakmici zaigra bez gledatelja, prenosi Index.

Čeka se odluka UEFA-e

HNS je nakon završnice Lige nacija u Rotterdamu zbog diskriminacije kažnjen sa 70 tisuća eura i jednim nastupom pred praznim tribinama ako se incident ponovi u sljedeće dvije godine.

Platio je i 45 tisuća eura za bakljadu i 35 tisuća eura za gađanje sudaca čašama. Ukupno je to 150 tisuća eura kazne.

Na Rujevici protiv Latvije nije bilo problema, ali je u Armeniji došlo do tučnjave navijača na tribini. Sada treba vidjeti jesu li u njoj sudjelovali hrvatski navijači, a pretpostavlja se da jesu. Ako se to potvrdi, pitanje je kako će UEFA to tretirati.

U suštini, Hrvatska ima kaznu kod koje se kao recidivizam računa samo ponavljanje istog prekršaja, a diskriminacije u Armeniji, koliko je poznato, nije bilo.

Tako da je teoretski moguće da se HNS u ovom slučaju izvuče na semantiku pa dobije samo novu, odvojenu kaznu, ali ništa se neće znati još nekoliko dana. Tek tada bi UEFA trebala dati svoj pravorijek.

Hercegovina.info