Vaha spreman pomoći BiH: Primjer bi nam trebala biti Hrvatska

Nogometna BiH poražena je u ponedjeljak navečer na gostovanju kod Islanda (1:0) i tako je ostala bez šansi za odlazak na Europsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Najbolji bh. stručnjak Vahid Halilhodžić prokomentirao je za Dnevni avaz stanje u redovima “Zmajeva”, a otkrio je da je itekako spreman pomoći reprezentaciji, kao i da će uskoro “sjesti na kavu” s čelnicima NS BiH, kako bi im dao svoje viđenje situacije.

Ja sam uvijek spreman pomoći mojoj državi. Imam privatne razloge za dolazak u BiH. Vjerojatno može doći do toga da popijemo kavu, da ja dam svoje mišljenje o svemu tome, o tome kako bih ja to možda uradio.

Ja mogu pomoći kada osjetim da imaju viziju, pošto imam iskustvo rada u različitim reprezentacijama, od Japana do Maroka, a svi oni imaju različite mentalitete. Pedagoški, sociološki, psihološki se moraš adaptirati, pa čak i na karakter tog podneblja.

Međutim, sam rad se može zasnivati na istim metodama i traženje od igrača. Treba napraviti određeni kodeks i gdje god sam radio na taj način, imao sam uspjeh. Nekad kada gledam reprezentaciju BiH imam osjećaj da im fali borbenosti, tog damara, te želje i volje.

Možda se varam, ali za nas bi trebala biti primjer reprezentacija Hrvatske. Momci su toliko privrženi, angažirani za taj dres, volio bih da i mi imamo isti pristup dresu kao oni, rekao je Vahid Halilhodžić za Dnevni avaz.

Jabuka.TV