Hrvatska – Seksualno zlostavljao i drogirao dijete od 13 godina

Pripadnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su 25-godišnjaka zbog sumnje da je ove godine seksualno zlostavljao i drogirao 13-godišnje dijete. Kaznena prijava Ovo je potvrdilo Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru koje je postupak pokrenulo nakon kaznene prijave zaprimljene od Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Osumnjičeni je, kako stoji u kaznenoj prijavi, gnusan zločin počinio od 30. svibnja do 3. lipnja ove godine. Za sada nema informacija o tome kada je kazneno djelo otkriveno, niti tko je obavijestio policiju o seksualnom iskorištavanju djeteta.

Nakon kriminalističkog istraživanja zaključeno je kako postoji dovoljno dokaza da se 25-godišnjaka prijavi zbog sumnje da je počinio spolnu zloupotrebu djeteta mlađeg od petnaest godina, kao i kazneno djelo omogućavanja trošenja droga. Istražni zatvor Za ovaj seksualni delikt predviđeno je do 12 godina zatvora, dok se davanje droge djetetu kažnjava zatvorom do 10 godina.

Državno odvjetništvo je također ispitalo okrivljenika, te nakon toga od Županijskog suda u Vukovaru zatražilo da mu odredi istražni zatvor.

Bljesak.info