Ibrahimovićev otac propadao je od alkohola, uništio je brak s Hrvaticom. Zlatan mu je spasio život

Roditelj najboljeg švedskog nogometaša u povijesti imao je turbulentno razdoblje u svom životu

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović barem jednom mjesečno pojavi se na naslovnicama svjetskih medija, ali na početku je malo tko vjerovao u taj scenarij osim njegovog oca Šefika. Šefik Ibrahimović gradio je karijeru pjevača narodne glazbe, a svoj najveći hit posvetio je sinu pod imenom ‘Zlato, Zlatane’, nimalo neočekivano.

Kako se godinama šuškalo, a o čemu je Ibrahimović pisao u svojoj autobiografiji, izlasci i alkohol koštali su Šefika razvoda od Jurke, majke Zlatana Ibrahimovića, koja je inače rođena u Hrvatskoj. Mnogi ne znaju tko je Šefik, ali posljednjih godina on je sve poznatiji. Šefik je poznat pod nadimkom Kinko, Zlatanu je posvetio tri pjesme (druga je ‘Sine moj’, a treća ‘Zlatane, daj sve od sebe, bez tebe nema gola’), a prva videosnimka datira iz 1991. godine. , kada je gostovao na TV Sarajevo.

– Vikali su mi svašta i psovali mi majku. Pomislih, super, baš kao kod kuće. ovdje mi je dobro. Nije gledao moje utakmice, niti me bodrio školom. Imao je svoje piće, svoj rat i svoju jugoslavensku glazbu – napisao je Zlatan u svojoj autobiografiji.

Šefik je niz godina proveo u noćnim klubovima s čašom u ruci, zbog čega mu se brak raspao. Zlatan je karijeru započeo u MBI-u, a potom je prešao u FBK Balkan. I dok su drugi očevi pomagali svojim sinovima i bodrili ih, Šefik nije bio takav zbog čega je Zlatan bio ljutit na njega.

No, Šefik se odjednom počeo mijenjati i postao potpuno predan otac kada je shvatio da je pred Zlatanom velika karijera. Pratio je svaki Zlatanov trening, izrezivao članke iz novina i dolazio na svaku utakmicu. Taj bliski odnos zadržao se do danas.

Večernji.ba