Indira iz Bugojna ozlijeđena u Baškoj vodi – ‘Nikad nisam doživjela ovakvu neugodnost i nepravdu’

Nakon što se na plažu Podluka u Baškoj Vodi srušilo borovo stablo koje je lakše ozlijedilo četvero kupača, Slobodnoj Dalmaciji se javila ozlijeđena kupačica, Indira Miljak iz Bugojna.

Kako kazuje, u Baškoj Vodi ljetuje već 15 godina, ali nikada nije doživjela ovakvu neugodnost i nepravdu i to od strane Hitne pomoći iz Baške Vode čiji joj je tim, kako tvrdi, kazao da joj mogu očistiti rane i odvesti je na snimanje samo ako uslugu plati jer nije hrvatska državljanka. Indira je, inače, za vrijeme pada stabla, ležala na ležaljci i čim je čula “krckanje” brzim refleksom je rukom uspjela zadržati granu stabla da joj ne padne na glavu.

– Ne znam što bi bilo od moje glave da nisam uhvatila granu. I suprug je imao sreću pa je od pada stabla pao na pijesak pored ležaljke, a turist iz Češke je bio u moru dok mu je stablo palo po ležaljci i prepolovilo je. Vatrogasci su stigli u rekordnom roku, a onda i Hitna iz Baške Vode. Kada su nas pregledali, kazali su da ćemo za odlazak na snimanje ili čišćenje rana, morati platiti ako nemamo bolesnički list jer nismo hrvatski državljani ili da odemo u bolnicu u Mostar – kazala je Indira dodavši da je grana stabla pala i na bedro kupača iz Zrenjanina koji ima umjetni kuk, a kojem je također rečeno da svaku liječničku uslugu mora platiti jer nije iz Hrvatske i nema bolesnički list.

– Srećom, na plaži su se našla dva liječnika koji su nam pomogli, a moj suprug je odmah otrčao do ljekarne i kupio potrebno sredstvo za dezinfekciju rana jer Hitna nije imala ni to što je zbilja nečuveno. Znači, da smo svi bili krvavih glava i umirali od bolova, liječničku pomoć bismo dobili jedino ako platimo uslugu što je sramotno – kazuje ogorčena Indira. Na plažu su, kako kazuje, došli i predstavnici baškovoške vlasti koji su ozlijeđene informirali da se stablo nalazi na državnom zemljištu, valjda, u slučaju podizanja tužbe, piše Slobodna Dalmacija.

Bljesak.info