Otvorenje “Livanjskog kulturnog ljeta” 2023.

U nedjelju, 23.srpnja u Gradskom parku u Livnu svečano je otvoreno ovogodišnje Livanjsko kulturno ljeto u sklopu Livanjskog ljeta.
Ovogodišnje Livanjsko kulturno ljeto organizirano je pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Livna i Grada Livna u sklopu Livanjskog ljeta, koje je počelo sredinom lipnja ove godine. U sklopu Livanjskog kulturnog ljeta održavat će se kulturne manifestacije poput folklornih nastupa, izložbi i predstava, dok je Livanjsko ljeto bazirano i na športskom i zabavnom programu.

Za portal Jabuka.tv predsjednik Turističke zajednice Livno, Nikola Periša izjavio je da nas očekuje bogat program u sklopu Livanjskog kulturnog ljeta 2023.godine.

Program otvaraju naše Livanjske mažoretkinje uz glazbenu podršku Klape Grga i ženske vokalne skupine “Ivančica” s Kupresa. U odnosu na prošlu godinu htio bih izdvojiti događaje poput predstave “Fešta” Teatra Exit iz Zagreba, kao i koncert našeg livanjskog benda 4 Hombres & Flowery i legendarnog Atomskog skloništa iz Pule. Smatram da će najveću pažnju privući navedena predstava “Fešta”, kao i predstava “Sumnjivo lice” našeg Kazališnog društva “Cleuna” i HKUD-a Dinara koja će ponovno biti izvedena nakon 6 godina, izjavio je Periša.

O radu Turističke zajednice Grada Livna, predsjednik Nikola Periša ističe da Turistička zajednica Grada Livna trenutno nema zaposlenih osoba.

Iz tog razloga mi nastojimo odraditi određene stvari, koje su u domeni Turističke zajednice. Osim mene kao predsjednika Turističke zajednice, tu je svakako i Skupština Turističke zajednice i Turističko vijeće za kojega je trenutno otvoren poziv za prijavu. Od sljedećih planova, svakako bih izdvojio otvaranje Turističkog ureda u centru Livna, na Trgu kralja Tomislava. Infrastrukturni radovi su obavljeni, sada je na redu opremanje ureda te vjerujemo da će se s radom krenuti u rujnu ili listopadu ove godine, pronalaskom osobe koja će biti zaposlena u Turističkom uredu u Livnu, sa zadatkom promocije Grada Livna i njegovih, odnosno naših ljepota, navodi Periša za Jabuka.tv.

Gradonačelnik Darko Čondrić osvrnuo se na osebujan program ovogodišnjeg Livanjskog kulturnog ljeta.

Večeras imamo priliku biti na otvorenju tradicionalne manifestacije Livanjskog kulturnog ljeta u organizaciji Turističke zajednice Grada Livna i samog Grada Livna. Očekuje nas izrazito bogat sadržaj s glazbenim događajima, folklornim nastupima, promocijama knjiga, kulturnih izložbi od kojih nas jedna očekuje već sutra, 24.srpnja na Gradskoj šetnici gdje ćemo imati priliku vidjeti likovna djela profesionalaca, amatera, ali i onih najmlađih. Defitivno se radi o širokom spektru događanja i vjerujem da će svatko od građana Livna i gostiju Livna pronaći nešto prigodno za sebe, izjavio je gradonačelnik Livna, dr. Darko Čondrić za Jabuka.tv.

Ovogodišnje Livanjsko kulturno ljeto svojim nastupom otvorile su rasplesane Livanjske mažoretkinje koje su svojim, gotovo akrobatskim točkama izazvale oduševljenje posjetitelja na samom početku otvaranja Livanjskog kulturnog ljeta.

Upečatljivu glazbenu točku od skoro 20 minuta izvele su dame iz KUD-a Ivančica s Kupresa uz izvedbu tradicionalnih pjesama poput Lijepa li si, Dajem ti rič te Jedan dan života, koja je posebno dirnula sve prisutne Livnjake.

Večer je, fenomenalnim nastupom, obilježila Klapa Grga iz Posušja čime je ova večer u pozitivnom i posebnom duhu završila.

(www.jabuka.tv)