Obilježeno 30 godina od zatvaranja Bošnjaka na području Livna

Povodom obilježavanja 21. srpnja, dana logoraša Livna i 30 godina od zatvaranja Bošnjaka na području grada Livna danas su organizirane brojne aktivnosti, saopćeno je iz Udruženja logoraša ’21. juli’.

Održana je skupština Udruženja logoraša Livna u prostorijama BZK Preporod Livno kako bi se evocirale uspomene na ono što su doživjeli i preživjeli na današnji dan 1993. godine, te u periodu nakon toga.

– Poruka sa današnjeg skupa je da su sjećanja bolna, ali se ne smiju zaboraviti i moraju se zabilježiti, te je potrebno da gradimo daljnji suživot na ovim područjima i uzajamno poštujemo žrtve, sa nadom da se ovi događaji nikada neće ponoviti.

U organizaciji Kongresa Bošnjaka svijeta u suradnji sa BZK Preporod Livno i udrugama ’21.juli’ Livno i Patriotska Liga Livno, MDD Merhamet Livno i predstavnicima vjerskog, kulturnog i političkog života regije Livno u prostorijama BZK Preporod Livno organiziran je okrugli stol na temu položaja Bošnjaka u Hercegbosanskoj županiji i uspostavljanju boljih veza između Bošnjaka u inozemstvu i Bosni i Hercegovini – navodi se u saopćenju.