Ispovijest učenika koji se našao na “popisu za odstrijel”: Znao sam ga samo iz viđenja, svi smo potreseni

Dječak Đ. Š. uspio je da izbjegne masakr u svojoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” iako je bio na popisu koji je napravio učenik 7. razreda K.K. koji je ubio osam đaka i radnika osiguranja ove ustanove, prenosi Informer.

Učenici škole, nastavnici, roditelji, građani i javne osobe okupili su se večeras ispred škole, a među njima je bilo i đaka koji su se našli na popisu za ubojstvo, ali su na sreću uspeli da izbjegnu tragediju.

– Ne znam zašto se moje ime našlo na popisu i ja se pitam. Mene cijela škola poznaje, ali ja njega nisam poznavao, znao sam ga samo iz viđenja. Poznajem neku djecu koja su ubijena. Moja dva druga su također na popisu, ali nije na sreću pucao na njih. Svi smo mnogo potreseni. Ovo je tragedija – rekao je Đ. Š. za Informer.

Podsjetimo, u napadu je ranjeno još sedam osoba, među kojima i nastavnica povijesti. Ljekari se bore za njen i život jedne 13-godišnje djevojčice, koja je zadobila prostrijelnu ranu u predjelu glave.

K. K. je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhićen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

(Vijesti.ba)

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno