Jozo i Marija Bagarić dali ostavke na sve funkcije u HDZ BiH Tomislavgrad

Iako su proteklih mjeseci sve oči uprte u sastavljanje Federalne Vlade, ispod radara prolaze informacije o nastavku problema za HDZ BiH u Tomislavgradu.

Naime, kako nam je neslužbeno potvrđeno iz više izvora iz samog HDZ-a BiH, dosadašnji predsjednik Općinskog odbora HDZ BiH Tomislavgrad dr. Jozo Bagarić podnio je pisanu neopozivu ostavku na sve stranačke funkcije.

U kuloarima se može čuti da je navodno kap koja je prelila čašu Jozi Bagariću jeste činjenica da je izborom nove predsjednice Federacije Lidije Bradare upravo on ostao bez savjetničkog mjesta, koje je do tada obnašao kod dosadašnjeg predsjednika Marinka Čavare.

Razloge možemo tražiti i u unutarnjim trvenjima i sukobima unutar samog općinskog odbora u Tomislavgradu, u kojem, kako su nam potvrdili postoje čak tri struje.

Također, ne treba zanemariti ni maćehinski odnos Županijskog odbora HDZ-a BiH prema Tomislavgradu.

Nažalost, potvrdile su se najave kako će Jozo Bagarić biti jednokratno iskorišten od strane predsjednika stranke Dragana Čovića, koji je preuzeo duvanjski HDZ onda kada to nitko nije htio.

Tako je dr. Jozo Bagarić umjesto zauzimanja vodećih pozicija u Sarajevu ili Mostaru, ostao bez ičega u stranačkoj raspodjeli.

Problemima za HDZ BiH u Tomislavgradu nije kraj, jer neslužbeno saznajemo da je i predsjednica Općinskog odbora Mladeži HDZ BiH Tomislavgrad, županijska zastupnica Marija Bagarić, također podnijela ostavke na sve stranačke funkcije.

Neslužbene informacije koje se mogu doznati u Tomislavgradu od ljudi bliskih HDZ-u Tomislavgradu, kako Marija Bagarić više neće pratiti stranačke stavove u županijskoj skupštini, što bi bio veliki udarac za ionako poljuljani HDZ BiH, jer nakon nepovjerenja Stipe Galića, odlazak još jedne zastupnice bi kraj nadanjima ulaska HDZ BiH u županijsku vlast, jer bi tada HDZ „spao“ na tri zastupnika, s pitanjem tko je idući.

Očito je vruće političko proljeće pred nama.