Spasimo zajedno obitelj iz Livna čija kuća se ruši: Žene iz grupe ‘KUHAJTE SA NAMA’ pokrenule veliku humanitarnu akciju

Jasminka Kučević jedan od aministratora Facebook grupe “Kuhajte sa nam”, koja se inače puno bavi humanitarnim radom.

Nedavno je posjetila petočlanu obitelj Alčelebić iz Livna i tom prilikom se uvjerila u jako teške uvjete u kojima žive.

Kuća u kojoj živi ova obitelj stara je 100 godina. To dovoljno govori o njenoj dotrajalosti.

Krov prokišnjava sa svih strana, zidovi i plafoni u sobama otpadaju, stolarija je stara koliko i kuća pa se i najmanji povjetarac može osjetiti unutra.

Pored oronule kuće čiji se dijelovi polako ruše, neimaština je ovu obitelj dovela do te mjere da nemaju šta jesti, od čega se liječiti, kako kupiti lijekove…

Molimo Vas javite se, ako možete pomoći, puno znači.

Prekupljeni novac će se predati glavnom muftiji u Livnu, odnosno džematu islamske zajednice. Danas sam obavila razgovor sa efendijom džemata i zahvalni su za svaku pomoć.

Akcija će biti u tijeku dok se ne skupi novac. Što se skupi preko grupe isto tako će se uplatiti džematu u Livno, jer je žena iz Livna.

Kuća u kojoj žive se gotovo srušila, njih je petero, nana i dedo su stari i nitko nije sposoban za rad. U grupi nas ima skoro 90.000 članova, kad bi svi samo po jednu marku dali mogli bi i hotel napraviti, ne samo kuću – navode iz ove grupe.

Kuhajte sa nama” pozvala je sve žene i ljude dobre volje da im pomognu pri prikupljanju sredstava za ovu obitelj u svojim gradovima. Ukoliko vi želite pomoći ovoj obitelji javite se spomenutoj grupi klikom na OVAJ LINK.

Hayat.ba