Kadirov: Dobili smo naredbu za početak ofenzive, vidjet ćete što znači osveta

Čečenski čelnik Ramzan Kadirov, saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, objavio je da je dobio zapovijed da preraspodijeli svoje snage u Narodnu Republiku Donjeck (DPR) u istočnoj Ukrajini.

– Prijatelji, čečenske jedinice dobile su novu naredbu o preraspodjeli svojih snaga. Teritorij Narodne Republike Donjeck postaje zona odgovornosti – napisao je Kadirov i dodao:

– Prema zapovijedi, borci čečenskih jedinica moraju započeti aktivna borbena djelovanja i osloboditi niz naselja. Borbene jedinice se pripremaju za jurišne aktivnosti uz aktivnu podršku ministarstva obrane i Glavnog stožera ruskih oružanih snaga – objavio je.

Kadirov je rekao da su “slične naredbe za početak ofenzive” primile i druge jedinice njegovog bataljuna Akhmat, koje se nalaze na “alternativnim dionicama linije dodira između regija Zaporižja i Herson”.

Nužno je proglasiti izvanredno stanje

Kadirov je komentirao i napad dronovima u Moskvi.

– Nužno je proglasiti izvanredno stanje u Rusiji i iskoristiti sva borbena sredstva kako bi se očistila cijela teroristička ćelija. Umjesto da se koriste termini ukrajinska vojska i ukrajinski političari, trebali bismo ih nazvati pravim imenom – teroristi, napisao je Kadirov.

– Odgovori na ovakve napade trebaju biti žestoki. Mi štitimo svoje građane. Uskoro ćemo pokazati što znači osveta – navedeno je.

Dnevnik.ba