Federalni ministar dr. Nediljko Rimac na primopredaji medicinskih aparata doniranih Tomislavgradu, Mostaru, Sarajevu i Jajcu

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini doniralo je četiri RTG aparata zdravstvenim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Radi se o mobilnim digitalnim RTG uređajima, namijenjenim Općoj bolnici Sarajevo, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici Jajce i Domu zdravlja Tomislavgrad.

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac istaknuo je da je osobito važno što ovi suvremeni medicinski aparati, osim visoke kvalitete, spadaju u transportne, što olakšava i povećava mogućnost njihove upotrebe u praksi.

“Uvjeren sam da će ovi mobilni digitalni aparati umnogome olakšati rad i doprinijeti kvaliteti zdravstvenih usluga koje ove ustanove pružaju pacijentima“.

Službenoj primopredaji aparata prisustvovala je i zamjenica šefa misije Deborah Mennuti, koja je istaknula da joj je zadovoljstvo što na ovaj način mogu pomoći zdravstvenom sustavu u Federaciji BiH.

Primopredaji su nazočili federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac, zamjenica šefa misije Deborah Mennuti, major Drew Shepler, šef Ureda za suradnju u oblasti obrane, kao i njegov zamjenik, kapetan Aaron Thomas.

Vrijednost doniranih aparata je 615.000 dolara.