Koalicija ‘Uvažavanje’: Tražimo od nadležnih da otkriju tko je pucao iz vatrenog oružja ispred džamije

Povodom posljednjih zbivanja vezanih za pucanje iz vatrenog oružja pred džamijom u livanjskom naselju Guber za vrijeme večernje molitve, a nakon službene potvrde tog čina od strane MUP-a HBŽ, tražimo od nadležnih organa i institucija, policije i pravosuđa, da učine sve na otkrivanju i sankcioniranju počinitelja tog djela koje potiče netrpeljivost i mržnju spram pripadnika islamske vjeroispovijesti.
.
Podsjetimo u ponedjeljak, 10. travnja u 21:10 u Policijskoj postaji Livno zaprimljena je dojava da je tijekom večernje molitve pored džamije u Guberu prošlo motorno vozilo iz kojeg su ispaljena dva ili tri hica iz vatrenog oružja.
.
Izlaskom na lice mjesta djelatnici PP Livno su pred džamijom zatekli vjernike koji su im predali jednu čahuru, a tijekom očevida su pronašli još jednu.
.
Premda se najvjerojatnije radi o signalnom streljivu od plinskog pištolja, Koalicija „Uvažavanje“ ističe kako takva (ne)djela ni u kom slučaju ne doprinose zajedničkom životu stanovnika Livna i livanjskog kraja, te ih ovim putem najoštrije osuđujemo.
.
Stoga pozivamo i svekoliku javnost, građane i institucije na javnu osudu tog nemilog čina a sve u cilju suživota i tolerancije.
.
Koalicija „Uvažavanje“ smatra da se protiv govora mržnje moramo boriti zajedničkim snagama i graditi društvo koje će biti spremno demokratski i odgovorno reagirati na ovakva dizanja tenzija i narušavanja suživota, a sve u cilju gradnje bolje zajednice, sretnije i mirnije budućnosti.
.
Koalicija “Uvažavanje” Livno
Opis fotografije nije dostupan.