Kuda ide ovaj svijet: Policajac iz Banjaluke uhićen jer je navodio maloljetnu osobu na prostituciju

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka uhitili su E.V. iz Sarajeva i Banjolučanina Z.P., koji je inače policijski službenik, a zbog kaznenih djela protiv spolnog integriteta na štetu maloljetne osobe.

To su priopćili iz banjalučke policije, te dodali da su izvršeni pretresi stambenih i drugih prostorija na više lokacija u Banjoj Luci, koje koriste uhićeni, te pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u kaznenom postupku, pišu Nezavisne.

“Nakon završene kriminalističke obrade E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužiteljstvu Banjaluka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj za navođenje djeteta na prostituciju, a protiv Z.P. za spolnu zlouporabu djeteta starijeg od 15 godina. Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, on će biti suspendiran iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut interni postupak”, naveli su iz banjolučke policije.

Kako su dodali, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosljedno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima.

Autor: Dnevno.ba